2012- 2013 Jobbet Daniel Haddal i organisasjonen Nordic Mission i Levanger. Daniel opererte som reisende evanglist det første året. Fra høsten 2013 – høsten 2015 har Daniel vært engasjert  i bibelskolen NSSM i Levanger. Der var Daniel med på å trene bibelskole elevene

 

2011 – 2012 Var forstatte Daniel å gå i lære hos Kevin Dedmon, det året hadde han “Jason Chin”.  Daniel hadde da ansvaret for å lede Kevins praktikanter i skattejakt. Det året var Daniel og leder for en “Firehomegroup” – en husgruppe i Redding, med fokus på å utruste torende i det overnaturlige livet med Gud). Daniel var og en praktikantene til pastoren “Sara Webster”. Det innebar å følge opp og mentore bibelskoleelver i andre året i Redding. Det året ledet Daniel et team til Tijuana Mexico under lederskapet av ….. Samt at han reise på misjonstur tur til Zimbabwe Afrika.

I 2010-2011 var Daniel Haddal en av praktikentene til Kevin Dedmon (Evanglist i Bethel church – kevindedmon.com) Det året var Daniel med teamturer sammens med Kevin, samt at han hadde ansvar for en ukentlig skattejakt for skoleelever og besøkende som kom til Bethel Church i Redding. Daniel var og en av veilederne for “Firestarters – undervisnings programmet for å disippergjøre og utruste troende. Daniel reiste det året på en misjonstur til Mexico City.

2009- 2010 Gikk Daniel sitt andre år på bibelskolen. Det året fikk Daniel mer ledertrening, samt at han fikk reise sammen med mange av lederne i Redding. Ledere som Steve Backlund, Kevin Dedmon, Kate Eifort, Theresa Dedmon. Daniel reiste også på misjonstur til Ecuador.

2008-2009.  Dette året gikk Daniel sitt første år på den radikale bibelskolen “Bethel Church i Redding California” – Ibethel.org. Daniel gikk da i klasse med 700 andre sultne vekkelsesbærere  som var fra mange deler i verden. Det året hadde Daniel “Barbera K som sin pastor.