Deler evangeliet og viser Guds kraft på gaten Troende som betegner seg som disipler av Jesus, dro ut på gatene i Bergen 21 Juni i forkant av Kron Ham arrangementet, for å forkynne evangeliet, be for syke og rett og slett være tilgjengelig for samtaler med trengende på gater og steder. Av: Daniel Haddal

Ingrid Olsen, leder for Street Mission som er et tverrkirkelig evangeliseringsarbeid i byen, opplever at mange blir svært berørt, er åpne og ønsker å snakke om tro.

– Mange unge gjenkjenner oss på gaten. Ettersom vi treffer dem på gaten. Vi trenger flere arbeidere. Høsten er moden og vi ønsker så meget å kunne følge mennesker mer opp, forteller Ingrid.

– Vi har sett mange mennesker på gaten, som begynner å gråte ettersom de får oppleve Jesus. Det er nemlig kraft i evangeliet. Det er kraft i Jesu blod deler Ingrid.

Står sammen i evangelisering
– Det er så viktig at vi fungerer koblet på hverandre. Ikke at vi evangelister står solo.
Gud talte til meg om å starte Street Mission. Jeg kjente for å samle troende mennesker til å kunne gå ut på gaten sammen.

– I dag på gaten, møtte vi en jente på rundt 17 som hadde kroniske smerter i leggen sin. Jeg ba for henne tre ganger, smertene forsvant og hun ble helt utt. Hun visste ikke hvordan hun skulle reagerte, deler Ingrid med et stort smil.

Gøy å dele om Jesus
Sindre Hellenes Gro (Disippel av Jesus & kunstner) fra Jesus Fellesskapet.
– Hvordan var det for deg å gå ut på gaten i dag?
– Veldig gøy å dra ut med gode mennesker, det er godt å kunne vise Guds kjærlighet til mennesker. Vi fikk blant annet be for en kvinne, som fikk kjenne Herrens kraft, hun opplevde Den Hellige Ånd.

– Er du ikke redd for å bli avvist?
– Nei, men det hender at jeg bukker under den frykten. Men når jeg velge å ikke være redd, men heller fortsetter, kjenner jeg med glad, kommer da en overnaturlig glede, da selv om jeg blir avvist.

Øyvind Andre Noer (Disippel av Jesus & trommeslager), som til vanlig er frivillig i Jesus fellesskapet
– Hvordan er det for deg å dra ut på gaten for å elske mennesker, hvorfor gjør du det?
– Jeg syns det er godt å kunne se hva Jesus gjør med mennesker, å vitne til at folk får et møte med Jesus og at det gir et nytt perspektiv. da får et nytt perspektiv over sine liv.

– Hvordan var det for deg å dra ut på gaten i dag?
– Det var gøy, men begynte med at jeg hadde en kamp mot frykten. Etter hvert kom jeg i kontakt med folk og det ble lettere. Vi fikk delt evangeliet med en ungdomsgjeng. En ungdom ble helbredet i ankelen. I dag fikk vi sådd evangeliet til mennesker. Jeg syns det er godt å kunne se hva Jesus gjør med mennesker, å vitne til at folk får et møte med Jesus og at det gir et nytt perspektiv.

– Er dette noe alle troende kan gjøre?
– Ja, dette er for alle, det er slettes ikke vanskelig, en trenger kun å handle på den autoriteten som Jesus har gitt oss, dermed befale smerter å vike i Jesus sitt navn.

Helbredelse og forkynnelse
Eimund Kringstad Skjæret, som nå bor i Mo i Rana og reiser som evangelist i Nord-Norge, var og med på gaten for å fortelle om Jesus. Han forteller oss:

– Jeg fikk delt evangeliet med 2 personer. Det var helt nydelig forteller Skjæret.

Eimund forteller videre at han stoppet en ungdomsgjeng. En gutt hadde vondt i ryggen, jeg ba for han og Jesus helbredet han. Vi fikk sådd Guds godhet

– Vi stoppet en person på gata, med en skadet skulder. Smerteskalaen var høy. Den lå på 9 av 10. Etter å ha bedt for han, dro smerteskalaen ned til 5.
Jeg utfordret han, spurte om han ville havne i Himmelen om han dør? Det visste han ikke. Ut ifra det fikk jeg forkynt evangeliet, forteller Skjæret begeistret.