Bibelsk sex 8.2

Hebreerne 13,4: «Ekteskapet skal holdes i ære blant alle, og ektesengen usmittet.»

Dagens vers: Markus 10,6-9: «Men fra skapelsens begynnelse gjorde Gud dem til mann og kvinne. Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og være knyttet til sin kone, og de to skal være en kropp. Så er de ikke lenger to, men en kropp.»

Dagens bibelkapitler: 2. Mosebok 33 og Lukas 1

Sex er Guds ide! Gud skapte mennesket til dypt fellesskap og til fysisk intimitet. Dermed skapte han mennesket til mann og kvinne. 1.Mosebok 1,27-28 «Så skapte Gud mennesket i sitt bilde. I Guds bilde skapte Han det. Til mann og kvinne skapte Han dem. Så velsignet Guds dem og sa til dem: «Vær fruktbare, bli mange, fyll opp jorden og legg den under dere!»

Bibelen er veldig tydelig på at sex tilhører ekteskapet. Og et ekteskap er mellom en mann og ei kvinne. Sex er spesielt, det er det nærmeste en kan komme et menneske og Gud ønsket at en i et sexuell-samliv, skal være gift, der forholdet varer livet ut.

Gud skapte sex til noe fint, til noe vakkert! Til noe som er for ektefeller som står svært nær hverandre, der de kan nyte hverandres kropper under Guds velsignelse.

1.Korinter 7,3-4: «Ektemannen skal gi sin kone den ekteskapelige ømhet han skylder henne, og det samme skal kone overfor ektemannen.»

Skriften forteller oss at ektemannen skal elske sin kone like mye som sin egen sjel og at kona skal elske mannen på samme måte. Ekteskapet er et mysterium for det gjør mannen og kvinnen til ett! «Så er de ikke lenger to, men en kropp.»

Derfor forteller bibelen oss at en skal vente med å ha sex til en er gift. Det gjelder å ikke ha sex i kjæresteforhold eller om en er forlovet. Det er i ekteskapet vi finner Guds velsignelse, godhet og beskyttelse.

Ordspråkene 5,18-19: «Må din kilde være velsignet, og gled deg i din ungdoms kone…La hennes bryster stille din lyst til enhver tid. La deg alltid beruse av hennes kjærlighet.»

Gud unner mennesket et godt sexliv, da i et ekteskapelig forhold mellom ei kvinne og en mann. Dette er da et utgangspunkt for familie og Gud har behag i det! Vær heller ikke redd for å være singel, mange i bibelske helter, levde som enslige og de hadde et godt liv! Dermed skal du ikke stresse etter å bli gift! Å være singel har sin sjarm og ekteskapet har sitt.

Spørsmål du kan stille deg –Hva tenker du om det å vente til å ha sex til man er gift? –Hva tenker du er fint med Guds plan med ekteskap? Hvorfor tror du det og kan være bra å være enslig?

Ord fra Herren

1.Korinter 7,8-9: «Jeg sier til de ugifte og til enkene: Det er godt for dem om de fortsatt kan være slik jeg er. Men hvis de ikke kan leve avholdende, så skal de gifte seg. For det er bedre å gifte seg enn å brenne av lyst.»