1.Korinter 9,24: «Vet dere ikke at alle som deltar i et kappløp, er med og løper, men bare en får seiersprisen? Løp da slik at der kan vinne den.»

Dagens vers: Matteus 22,37-39: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte, og av all din sjel og av all din forstand. Dette er det første og største budet. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.»

Dagens bibelkapitler: 1. Mosebok 42-43 og Matteus 23.

Spørsmål du kan stille deg – Hvordan kan du fullføre ditt løp? – I hva slags løp i livet ditt, løper du forgjeves?

Visste du at livet ditt her på jorden er som et løp. Du løper et løp for Kristus, der du til slutt vil motta seiersprisen. Med dette i tankene kan du analysere for deg hva som egentlig er viktig i livet? En tommelfingerregel for det er å stille seg spørsmålet, det jeg gjør nå, vil det ha betydning for evigheten? Det er mange gode saker en kan gjøre og mye er flott og kan se bra ut. Men hva er det som egentlig er viktig? Hva slags mål er det du bør fokusere på å score?

Skriften gir oss hint om 2 viktige saker, det ene er å elske Herren din Gud av all din makt, kraft og forstand. Mens det ande er å elske din neste som deg selv. Prøv å se på livet ditt som en trekant der du skal elske Gud, elske din neste og deg selv.

Du kan spørre deg selv, hva er å elske Gud? – Å tro på Jesus, å følge Jesus sitt ord, lese i bibelen, tilbe Jesus og prise Ham, ha bønnefellesskap med Gud og å gjøre Guds ord! Fortelle andre om Jesus og stille seg selv disponibel til å la se bli brukt av Gud.

Enn det med å elske sin neste, hva er det da? Å se mennesker som blir satt i din vei, være god mot andre, ta vare på sin familie, vise omsorg. Prioritere andre høyere enn deg selv! Vise mennesker Guds kjærlighet.

Å elske seg selv går i kategorien av å ta vare på ens kropp, ikke kjøre seg selv for hardt, være i hvilen, være frelst, der en har evighetsforsikring, ha det godt sosialt og åndelig, kjenne til en god menighet, være omringet av gode venner og la seg bli badet av Guds kjærlighet, ordet og Herrens nærvær.

Ord fra Herren:

Rop på meg og jeg vil svare deg! Jeg er den som ser deg og tar vare på deg! Du er så viktig for meg! Hvil i mitt nærvær og du vil kjenne hvordan jeg vil styrke og forfriske din sjel! Jeg er god og min favør, nåde og barmhjertighet er over deg! Ta imot min kjærlighet for deg og du vil da få kraft til å elske både din neste og deg selv! Jeg er nær deg!