DSC_2305

Menigheten som påvirker verden

Bethel Church har blitt til en av de mest innflytelses - menighetene i verden, hvert år reiser tusenvis av mennesker til Redding for å få et møte med Gud. Og hver Søndag er det dirkete sending av møtene der de blir sendt på ibehtel.tv

Bill Johnson som er grunnlegger av bevegelsen gir alltid Gud æren for det han gjør. Sammen står de i tro for å se Gud forandre hele byen Redding. De har deklarert at Redding skal være en kreftfri sone! En kreftfri by. De har allerede sett gjennombrudd til det.

DSC_2405

Frihet fra frykt og angst
Sist søndag talt Erik Johnsons kone, Candis. Hun delte om hvordan Gud ønsker å sette oss frie fra angst og frykt.

”Jesus er fred, jeg tror ikke vi har total fred, før vi er med Jesus. Han har gjort oss begge til en. Fred er å være med Jesus. VI skal ikke leve i frykt og angst, jeg tror at alt er å leve med han. Fred er åndens frukt. ”

”Vi må være forsikte med tenker som vi slipper til. Og jeg tenker at frykt og angst er der for å stjele ifra oss.”

Inspirasjon
Bethel – bevegelsen er mektig, svært mange har blitt velsignet av å komme hit. Man kan merke av å være her at det er en salvelse i atmosfæren.
”Man kjenner at Gud lever her på en mektig måte”. Hvor enn man går i Redding , treffer man internasjonale studenter og besøkende ifra hele verden. Mennesker kommer hit i desperasjon for å møte Jesus, for å kjenne på Guds nærvær. Jesus virker så på en mektig måte gjennom de troende. Det er tydelig at lederskapet virkelig har gitt livet sitt til Gud, de er sultne etter Guds nærvær, de lengter etter å møte Jesus, av å kjenne og erfare Guds nærvær! Salvelsen er her på en mektig måte! Halleluja, Jesus regjerer på et mektig vis!

Seier i alle ting!
Notater fra talen til Candis:

Det jeg er redd for,går jeg etter. Jeg vil ikke leve under noe frykt! Slikt er mitt forhold til frykt, jeg lar det ikke få makt over meg. Jeg har blitt angrepet av frykt og angst!

Dagens tale er frykt og angst, vi skal se gå ut fra Johannes 10:!0, fienden kommer kun for å stjele, men jeg er kommet for at dere skal få i overflod....

Da Erik og jeg ble forlovet, fortalte vi det til mennesker. Jeg er en fra en familie, der mine besteforeldre er de eneste som ikke har vært skilt. Alt av tanter og onkler er skilte på begge mine sider.

Som ungdom tenkte jeg at jeg ikke ville gifte meg, jeg følte at jeg ikke trengte det,så lenge det ikke ble bedre enn det er nå, jeg hadde det jo bra.
Da jeg møtte Erik, ble de til at jeg fortalte det til de rundt meg , og folk sa til meg:

De typiske svarene jeg fikk var:
Så bra at du gifter deg, det varer en sesong men ikke hele livet.
Andre responderte med å si, Det er så mye mer jobb å leve som gift enn singel.

Disse kommentarene gikk inn på meg. Og ven venn av meg sa Candis, om du ikke vil gifte deg, så ikke gjør det.
Vi giftet oss og livet var bra med Erik, og jeg kan si at det var mye bedre enn å ikke være gift, vi har vært gift nå i over 18 år og det har vært nydelig.

Senere ble jeg gravid, jeg leste artikler, og håpet virkelig at alt ville bli bra. jeg tenkte litt , hva om det ikke kom til å gå bra. Hva om barnet ikke er helt frisk eller at det blir bra?

"Frykt og angst kommer og banker på døra vår, og sier hva skal du gjøre med dette?"

"Vi må være forsikte med tenker som vi slipper til, jeg tenker at frykt og angst er der for å stjele ifra oss. "

Jesus fredens fyrste
Denne dagen vil jeg snakke om Jesus, som er fredens fyrste.
Dette er ditt fundament, vi skal få dette fra bibelen og ikke ifra google. Mange av oss kan sjekke google, og da blir man ikke annet enn deprimert.

I Markus 4,35 står det om kvelden:
Det er noe med kvelden, som gjør at man bekymrer seg mer. Tankene våre vandrer til et annet sted på kvelden. Derfor må vi søke Herren, så han tar oss på en vandring til den andre siden.

Jesus i stormen
Jesus sov på en pute i båten. Mens alt det andre kaoset skjedde, de vekket han, og sa vi går under. Disiplene tenkte det var dødens tid, og de sov. Og da våknet Jesus og reiste seg! Jesus fredens konge, skal reise seg videre i våre liv. Han reiste seg da og sto opp, da ble det en god fred i båten og stormen la seg.

Disiplene sa til hverandre, hvem kan dette være siden både vind og alt hører han!
De fokuserte på Jesus! Jesus hadde autoritet over elementene i verden! Disiplene begynte å frykte Gud.

Jesus er større enn enhver situasjon, han er større enn alt som vi vil oppleve, får oppleve. Vi har fredsfyrsten med oss og i oss.
Uansett hvor vi går, kan vi få fred inn i alt! Vi har et valg.

Hva er fred?
Jesus er fred, jeg tror ikke vi har total fred, før vi er med Jesus. Han har gjort oss begge til en. Fred er å være med Jesus. VI skal ikke leve i frykt og angst, jeg tror at alt handler om å være med Jesus. Fred er åndens frukt.

Jeg er spent på å spise frukten av treet mitt! Hans Ånd lever i oss, vi er ikke kalt til å leve under stress, frykt og angst. Vi skal leve over dette.

Det som gjør oss sårbare for dette kan ofte være ubalansert mat, at vi ikke drikker nok vann, eller har et riktig kosthold.

Mangel på søvn, gjør oss og sårbare igjen. Om du ikke sover nok, hvor klart tenker du da?

Hjernen din tenker ikke som den skal, om du ikke har nok søvn.

Ikke i isolasjon
Vi skal heller ikke leve isolert, gærne saker skjer, når vi lever alene. Eller isolere oss! Vi må være åpne, og åpen for Herren.

Saker har mindre kraft, når vi bringer det fram til lyset, når du snakker om det, og deler det med andre, da kommer det frihet.

- Hvile, Det er bibelsk å hvile. Jeg vi trenger å vå mye gjort, men det er så viktig at vi hviler, uten hvile blir vi gærne. Husk sabbaten.

- Vi må hvile, vet ikke når den dagen er for deg, men vi trenger en dag av hvile! En dag å hente oss inn på.

- Det vi forer oss med, det går tankene ned til.

- Vi skal leve over og ikke under.

- Vi vil alle oppleve saker som ikke er fredfullt, som har tension, angst og ufred. Hvordan takler vi dette? La oss bruke tid med Jesus, som er fredsfyrsten.

- Jesus sier at hans fred er nok for oss, vi kan få så mye som vi selv ønsker av det.

Når vi frykter Jesus og ser på han! Slikt holder vi freden gående! Alt annet blir da smalt! Han hersker over omstendighetene våre og det samme gjør vi! Han lever over oss og i oss!

Filipperbrevet 4, vers 3-9. Vær ikke bekymret for noe, men gi alt……