I dag dro vi til Samaria, vi måtte kjøre i en skuddsikker buss. På kjøreturen hadde vi en flott guide. 3 guider i alt Vi hadde Yuidit, som er en flott kvinne som bor i et fellesskap ikle langt fra Ramahala, ved Samaria. De er 1000 jøder som bor der. Stadig reiser hun ut på oppdrag med ambulanse og redder menneskeliv, da både til jøder og til Palestinere.

Jeg satt og tolket henne i bussen. I 2003, var det terrorister som tok seg inn i huset til hennes søskenbarn og hans kone, som satt og holdt sabbaten, de ble så drept av terrorister.

Palestinerne, blir da helter i sin hjemby og det feires. Familiene de etterlater om da dør etter å ha drept jøder, mottar tusenvis av dollar som deres familie får månedlig av. Og det av Palestinske myndigheter. Hvor sykt er ikke det? Enda mer sykt er at Norge gir myndighetene penger.

Fikk også høre om flere tilfeller av der jøder blir drept og de som dreper blir til martyrer og foreldrene blir stolte av det. På mange skoler lærer barna å hate Israel, noe av det største en kan gjøre er å drepe jøder. Derfor ligger det et trykk, ønsker og tanker om å drepe jøder.

Hvor kom navnet “palestina" ifra?
Den andre keiseren i Roma, hatet jødene, dermed forandret han navnet på mange av byer i Israel. Til og med til Jerusalem gav han nytt navn for han ønsket å utslette minnet om Israel. Han gav og landet Israel navnet 'Palestine'.

En araber kan ikke uttale bokstaven p. De kan bare si b. Hvilken nasjon er det som ikke kan uttale sitt eget navn? Ingen. De sier da Baleistine. Og hatet ligger langt i de.

Vi ser at det er de palestinske myndighetene som holder folket nede og i trolldom, og selvfølgelig får Israel skylda.

Natanayo, bor i Jerusalem og Abbas- palestinenes president, bor i Ramahalla. Det er bare 30-40 min fra hverandre. Men aldri kan jøder reise inn til Ramallah, for da blir de drept.

Israel er knøtt lite. Etter Oslo avtalen, ble flere strøk delt opp i soner.

Sone A- under Palestinsk kontroll ( livsfarlig for jøder å ferdes)

Sone B - Palstinske sivile og delvis Israelsk beskyttelse

Sone C - under Israelsk beskyttelse og Israelsk sivilitet.

www.levhaolam.com

Vi var ved shområn, der i Samaria traff vi på Nati Roum. Som er grunnlegger av LevHaolam. www.levhaolam.com

De bor i Samaria. De var fire personer som reiste dit etter militæret og følte de skulle bo der. De kjørte i bilen sin og ba om ledelse, så knakk bilen sammen ved det stedet. De tok det som et tegn og stiftet et samfunn der. Nå er det 350 familier og 1000 mennesker i området. De er dypt religiøse, ortodokse jøder. Men smarte, de lager mange spennende produkter. De blir mye boikottet av verden og utsettes for terror daglig. Hele tiden må de ha våpen i fall noe skulle skje. Månedlig blir det kastet stener på dem, granater osv. Barna må kjører i skuddsikre biler til skolen.

De har mye produkter som de selger. Og ved å støtte de kan du støtte Israel. Når du støtter dem støtter du landet.
sjekk ut nettsiden deres:
LevHaolam.com

Oppdatering med video og mer kommer senere