Vi reiste på teamturen til Ungarn, da for å hjelpe flyktninger, det var spennende å få muligheten til å reise ut på en slik tur, veldig spennende å kunne være med å betjene mennesker med Guds kjærlighet. Dermed reiste vi ut ifra menigheten Moria i Grimstad med Himmelpartner på denne reisen til Ungarn. Jeg hadde selv aldri vært der og kjente at dette her både virket spennnde og på mange måter var en målrettet og meningsfull tur. Dermed kjørte vi sammen med bil til Oslo, for å være med på denne reisen. Det er faktisk 2 år siden jeg har vært utenlandsk, har ikke vært ute på reise siden 2019, så det er godt å kunne få reist ut av Norge. Det var på mange måter svært godt, nyttig, behagelig og en velsignelse.

Gjengen jeg reiste sammen med var Eivind Røysland, Kristi Berge, Martine Wroldsen og meg selv. Eivind var team leder for gruppa og han gjorde en fantastisk jobb! Så hadde vi Daniel fra Ungarn som var kontaktpersonen for Himmelpartner.

På denne reisen var oppdraget å styrke menigheter i Ungarn, forkynne evangeliet, vise mennesker Guds kjærlighet og både hjelpe, besøke og være med flyktninger.

Jeg må med hånden på hjertet si at dette her var en svært fint tur. Ungarn er et flott land og menneskene som jeg traff her var så godhjertet. Det var liksom en så fin kultur av høflighet slik som jeg opplevde det. Miljøet var godt og det var en sann glede å velsignelse å høre gjengen Eivind, Martine og Kristi forkynne og dele, så var det og veldig godt å selv dele på engelsk igjen. For meg ble denne turen her en kickstart på flere områder.

TEAMTUR- TIL UNGARN – TORSDAG 10.3

Vi kom til Ungarn sånn i 4- tiden, så ble vi hentet av vår kontaktperson Daniel, som da kjørte oss rett på et møte, der vi fikk muligheten til å forkynne evangeliet. På dette møtet talte Eivind, han talte veldig flott om å søke Jesus og leve samme med Ham. Så fikk vi delt kunnskapsord for helbredelse og profetiske ord som berørte mange og var til styrke!

Litt av disse tingene skjedde på kveldsmøtet:

Ei eldre dame ville bli frelst , Helbredet i nakken og skuldra , En helbredet i armene & beina, veldig vondt mann i 2 dager , en helbredet i magen, kjente Guds kraft. En kvinne hadde vondt i sånn flere uker. Ei falt under Guds kraft og ble sterkt møtt av Herren.

Guds salvelse var herlig tilstede under møtet og det var og veldig fint å treffe Ungerske mennesker, brennende for Herren. Så var det så kjekt å se menneskene som responderte på frelsesinvitasjon, utrolig sterkt og oppmuntrende! Vi var lenge på dette møtet og betjene i Herrens nåde og kraft!

10.3 Betjening i Ungarn

Fredag 11.3 – Forkynne iblant sigøynere, Ungarske troende og Ukrainske Flyktninger

Vi fikk muligheten til å dra ut og treffe flotte mennesker. Vi dro for å hjelpe en familie som huset mange flyktninger, så mange som 16. Rommet var beregnet for 6 personer, rommet var samtidig lite, men du verden så herlig det var at disse traumatiserte flyktningene, kunne få hjelp og omsorg, det var på alle vis rørende rett og slett! Rørende å være med på dette og hjelpe til. Himmelpartner fra Grimstad bisto med mat, drikke og det nødvendige til disse fattige menneskene. Takk og lov

Her er litt oppsummeringer fra eventen:

Det var fredag 11.3. Vi ble hentet av vår tolk, guide og kontaktperson – Daniel. Så kjørte han ossi til en familie som hadde et rom. Selv om denne familien var fattige, så åpnet de huset sitt for flyktninger, de kunne huse 6 på et mindre rom med madrasser, men endte opp med å ha omtrent 16 personer. Her var det veldig fint at Himmelpartner kunne hjelpe med madrasser, mat, dyner og klær. Det velsignet de veldig. Her var det nå 2 damer og 2 barn som var kommet over grensa, vi skal nå besøke pg hjelpe de.

Ei av flyktningene var på kirke-møtet i går, hun var helbredet i nakken etter møtet. Og ei annen ei valgte å bli frelst, takk og lov! Det er skikkelig herlig. Takknemligheten er dyp iblant disse herlige menneskene. Ei mor fortalte åpent med oss hvor traumatisk det var å flykte fra Kiev. Hun hadde ei datter med 2 barn, men de kom seg ikke ut av Kiev. Ønsket og hjertebønnen til denne moren, ar at hennes datter og barn skulle komme uberørt ut av krigen hit til de. Og finne veien til de. Vi ba for dette, dette var en tårevåt og rørende bønn.

Det var fint å se både hjertet og takknemligheten som disse fine vakre menneskene viste oss. Det var veldig sterkt. Det var en veldig god følelse å kunne bistå i hjelpen. Forkynnelse og tale Vi dro deretter på et husmøte, det var veldig mange der. Det var et lite rom der vi hadde møtet. Menigheten, danset og jublet og de priste Gud. Det var herlig å se det fine hjertet deres og varmen som de viste oss. Det var rørende. Martine Wroldsen prekte så sterkt fra sitt liv, da med talen om – Å komme til hvilen. Dette var både sterkt og til oppmuntring for de som var tilstede. 2 respondere på frelse, flere ble berørt og helbredet på ettermøtene. Herlig å se hjertet til disse søkende herlige menneskene. Det var kun vår kontaktperson som kunne og snakket engelsk, så språket var en barriere, men jeg fikk lagt hender på flere og bedt for de uten tolk. De pekte hvor de hadde vondt så fikk vi be for de. Herlig å se Eivind, Kirsti og Martine i aksjon. Det var mye ild der og herlig å se Herrens virkemåte i deres liv. De er så fulle av kjærlighet, fred & nåde.

Lørdag 12.3 – Kveldsmøte hos en menighet, Daniel Haddal forkynner evangeliet;

Vår kontaktperson for Himmelpartner “Daniel” kom og hentet oss og tok oss med til et sted som var 2 timer unna å kjøre. Dette stedet var helt på grensen til Ukraina. Her var det en herlig menighet, som også elsket Israel veldig! Denne kvelden her 12.3, var min tur komme til å forkynne. Jeg både gledet meg og så veldig frem til denne muligheten av å kunne betjene og dele om Guds rike. Det som var helt fantastisk, var at mange ble helbredet. Det var 4 som responderte til frelse under møtet. Og jeg fikk delt mitt vitnesbyrd, så under forbønn-stunden var det flere som vitnet om helbredelser. Andre hadde også fått sterke møter med Guds nærvær, både igjennom ord og igjennom det profetiske! Det var flere der som jeg fikk ekstra god kontakt med:).

Menigheten var veldig takknemlig for at jeg kunne be på hebraisk for de, så jeg ba velsignelse til de på hebraisk. Det var veldig rørende dette her, jeg ble også invitert til å komme tilbake dit, de sa at dette kunne vær mitt hjem, så det var veldig inkluderende. Pastoren hadde bedd for at han skulle treffe noen som kunne hebraisk. De hadde et veldig hjerte for de messianske og for jøder, så da jeg fikk muligheten til å dele for de mitt vitnesbyrd ble de svært oppmuntret og styrket, det var både herlig og oppmuntrende å se, takk og lov:)

Vi hadde også bønnetunell og vi la hendene på alle, flere kom til oss og fortalte at de hadde opplevd helbredelse og berørelse før møtet også, da faktisk under lovsangen! Takk og lov, Gud er stor, amen:)

Her kan du høre talen og vitnesbyrdene, du må bla litt for å finne fram:)

Denne formiddagen Lørdag 12.3 gikk vi sammen i sentrum, vi spiste mat før møtet og vi gikk rundt og hadde litt samtaler sammen og var i lag. Det var både fint, opplevelsesrikt og godt å være sammen med de flotte Eivind, Martine og Kristi! Her var også noen litt artige bilder som vi da tok sammen.

Fredag Søndag 13.3 – Møte med studenter

Dette var en svært spesiell Søndag, der vi sammen fikk muligheten til å møte internasjonale studenter som er kommet til Ungarn for all slags grunner. De er fra all slags nasjoner, alt fra Afrika, India, Ukraina, Nederland osv. Her snakket de både norsk og engelsk. Pastoren der som jeg ble kjent med, Preg Mihaly, var så utrolig ydmyk god og flott en mann. Jeg kjente personlig at jeg fikk veldig godt kontakt med Ham, takk og lov. Kristi talte her på møtet, det var kraftig bra, helt nydelig må jeg si. Hun hadde et så fint og flott budskap om å stole på Jesus! Anbefales virkelig å høre talen hennes. Ellers i videoen her legger jeg ved litt av møtet og lovsangen så en kan få et inntrykk av den formiddagen.

Fredag Søndag 13.3 – By tur med Ukrainske-Flyktninger

Vi ble spurt av pastoren om vi ønsket å dra ut på en lunsj, for å spise og bli kjent med de internasjonale flyktnings-studentene som var kommet fra Ukraina. Det var tre av de. 2 av dem fra Afrika og ei fra India. Den ene fra Nigeria, Emanuel han og hans forlovede (fra India) kom sammen over grensa til Ungarn for noen dager siden og det reddet livet deres. Deres historie er svært gripende. Det var fint å se hvordan menigheten her hjalp de med plass og bo og fikk handlet de klær på butikken. Det var utrolig fint, takk og lov:) Du kan høre litt av den her, av det jeg selv husker av det jeg talte inn på lydopptaker. Ellers var det fint å være med de. Ble oss kjent med Fiona fra Uganda, nydelig flott lovsangsleder og preacher-jente med brennende hjerte og iver for Herren! Jeg håper virkelig at jeg får muligheten til å komme tilbake!

Fredag Søndag 13.3 – Kveldsmøte i menighet

Da er vi kommet hit til dette siste møtet, der var herlig det også. Her var vi i hjemkirka til “Daniel” Han er koordinatoren og kontakt-personen for “Himmelpartner”, så det var så utrolig fint å kunne møte hans familie og menigheten. De var godt over 50 tilstede. Det kom og en gjeng med nydelige Sygøynere til møtet for å høre oss. Lovsangen var herlig og folka var så fine. Under møtet så delte vi vitnesbyrd, profetisk ord, oppmuntringer til store og små og det var mye godt om ble talt ut. Vi koste oss med andre sammen og det var veldig fint å se hvordan Herren var tilstede med sin nåde på denne plassen, takk og lov! Martine Wroldsen forkynte evangeliet på en praktfull måte og det var 2 som responderte på frelses-innbydelsen, utrolig fint!

Jeg fikk æren av å undervise på møtet, fikk så delt om Guds rike, det var herlig! Godt å kunne forkynne og proklamere de gode nyhetene! Så dette møtet ble tatt opp på Facebook Live i kirken, du kan se talen videre der:

Ellers var det flere herlige helbredelser som skjedde. Jeg husker spesifikt ei jente som hadde vondt i ryggen. Ryggen hennes hadde en feil form. Så hun hadde det veldig vondt. Jeg og tolken ba for henne og Jesus rørte ved henne på en herlig måte. Hun ble bedre i ryggen sin faktisk der og da. Noe skjedde! Så vokste den ene foten hennes ut. Hennes fot som var litt kortere enn det andre. Takk og lov! Herren er mektig og virker iblant oss ! 🙂 Amen – Så da ble dette det siste møtet, vi hadde det så herlig og på slutten spanderte menigheten pizza på alle, det var så fint:)

Her reiste vi tilbake til Norge 14.3 etter endt helg i Ungarn. Du verden for en utrolig flott tur dette var! Dette ga mer smak for nettopp det å reise ut! Så takk så meget til alle som har vært med å bedt !