Av: Daniel Haddal

 For over 100 år siden ble det profetert av William seymour at en ny Azusa vekkelse vil komme, som vil være større enn den forrige. Ut ifra disse ordene bar Lou Engle på en visjon om å igangsette Azusa Now stevnet. Nå skjedde det! Stevnet ble også verdens mest delte innlegg på twitter noensinne. Med tro for en global vekkelsesoppvekning med tro for nasjonenes frelse, ble denne dagen en historisk dag for hele Guds legeme i verden.

Azusa Now
9. April 2016 at Azusa Now ble arrangert i Los Angeles Memorial Colosseum. Med mer enn 70,000 mennesker som kom fra hele verden var stevnet pakket med en himmelsk forventning. Mennesker strømmet til og det var sterk forventningsfull stemning. Veldig mange kom for å være med på dette historiske begivenheten. Møtet startet klokken 07.00 og varte fram til 22.00 på kvelden. Mange av de som kom reisende kom for å ta med seg en frisk brann av Guds vekkelseskraft.

Guds nærvær over stadion
Atmosfæren var herlig, man kunne kjenne Guds nærvær over hele salen. Det var en dynamisk atmosfære av Guds kraft. Rundt om i verden var mennesker samlet i sine hjem og kirker for å se direktesendingen på God.tv. Det ble rapportert in at over 30 nasjoner så direktesendingen. Vitnesbyrd av hva Gud gjorde under dagen strømmet inn fra hele verden. Svært mange av de som kom fikk et møte med Jesus, de erfarte Jesus sitt nærvær. Det var mennesker i alle aldre om dukket opp og fra mange nasjoner.

Tro for enhet og vekkelse
Lou Engle’s klare ord var: «Vi gjør ikke dette for å ha et show, men vi tror Gud for vekkelse. Vi ønsker å ære folkeslagene, Indianerne og det jødiske folket. Vi ønsker å se en deklarasjon av et jødiske folket og hednings- troende kommer sammen for å møte Gud.»

«Vi er i en episk tid. Messias kommer snart og vi skal stå sammen. Vi må være et folk, slik at Guds bevegelseskraft kan komme med herlighet. Isamel og Israel skal komme sammen i troen på Messias. Som det stort i Ruths bok 1:16: Min Gud skal være deres Gud.» Fortalte en messiansk rabbiner med sterk innlevelse ,som deretter blåste i en shofar.

Lou Engle roper så ut med sin intense stemme: «For over 100 år siden profeterte William Seymour at det 100 år skulle bli en ny bevegelse som skulle være sterkere enn den forrige.»

Lou roper ut over stadion: «Herre, forfyll din profeti, Vi ber deg Herren om du i denne sesongen skal la din vekkelse komme over ut. Vi ber Gud om regn og åpen himmel.»

«Jesus sa ikke at vi skulle ja samme teologi og være enige i alt, men at vi skulle være ett i Ånden. Hver gang vi kritiserer noen i et i annen kirkesamfunn, kritiserer vi Jesus. Vi må elske hverandre».

Senere under stevnet, delte Todd White litt om Guds kraft og ba en Herren en bønn om å forløse denne kommende generasjonen inn i tegn og under.

Ordet og Ånden
Loren Cunningham, fra Ungdom i oppdrag, delte med og sa: «Vi må innse at Herren har inkludert oss i dette målet av å nå menneskene med evangeliet. Vi ønsker at denne bevegelsen skal komme over alle. Vi trenger både ordet og Ånden. Og når de to kommer sammen blir nasjoner transformert».

Cunningham, bønnfalte Herren om at Guds ord trengte å komme tilbake til skolen igjen, inn til samfunnet vårt.

Bill Johnson delte:
«Gud vil vi skal disippelgjøre disipler.Vi må forkynne Guds rike, helbrede syke, drive ut demoner. Det var aldri Guds intensjon å ta ned Guds standard i forhold til hvordan Jesus opererte på jorden som en sønn. Jesus Kristus er perfekt teologi og han åpenbarer en perfekt Far».

Johnson fortalte også Mennesker har blitt helbredet hele dagen. To mennesker reiste seg opp fra rullestol under møtet. Og team fra Bethel har vært rundt om i L.A og bedt for mennesker og sett blinde se, døve høre, lamme gå og mange bli satt fra demonisk undertrykkelse.

Under stevnet ble mennesker helbredet dagen lang. Det ble også vist på storskjermen en rullestolbruker, som nå kunne gå. Dette var mektig. To mennesker reiste seg opp fra rullestol under møtet. Før stevnet har det og vær team fra Bethel Church, i Redding California. De har bedt for mennesker rundt om i hele L.A og de har sett døve høre, lamme gå, blinde se, mange frelst og blitt befridd fra demonisk undertrykkelse.

Usedvanlig treffsikre kunnskapsord
Senere på dagen kom Shawn Boltz, eldste i menigheten Expression 58, som holder til i L.A. Shawn Boltz har de siste 4 årene fungert i en usedvanlig sterk profetisk gave. Boltz kalte ut kunnskapsord for fire individer, der han både fikk deres hus adresse, navn, yrke og telefonnummer til flere. Det var sterkt og mektig å se hvordan menneskene ble berørte av dette. Deretter ble det bedt om at denne generasjonen skal fungere i de gavene.

Flere tusen søkte frelse
Daniel Kolenda, Reinhard Boonke’s åndelige sønn, var siste taler på møtet. Han forkynte evangeliet og flere tusen mennesker søkte frelse og dåpen i Den Hellige Ånd.

Lou Engle endte møtet med å be Herre om å sende sin ild av kraft ned på alle som er på stevnet og for seerne for å bringe dette til mennesker på gata.

Intervju med Herman Frantzen

Intervju med Herman Frantzen
En av de besøkene som kom fra Norge var Herman Frantzen fra Levanger, som er leder for NSSM (Nordic School Of Supernatural Ministry). Hermann var en av de mange som tok turen for å oppleve Azusa Now.

-Hvordan var din opplevelse av Azusa Now?
-Det var en veldig spesiell opplevelse, det å være samlet med så mye folk, i enhet, bønn og lovsang. Jeg tror virkelig vi har vært med på noe som har betydning ikke bare for USA, men for Europa og for landet vårt. Jeg har en opplevelse av at vi har vært med på å forandre historien. Gud griper inn når vi samles i bønn.

-Skjedde det noe ekstraordinært?
-Det skjedde mye, noe av det konkrete er at veldig mange ble helbredet. Jeg har ikke noe tall, men da det var håndsopprekning på hvem som hadde opplevd helbredelse, vardet hender over hele salen. Tusen på tusenvis av helbredelser. Mennesker ble reiset opp fra rullestoler, døve fikk hørselen tilbake. I tillegg til at det har vært en helt fotagelig nærvær av Gud tilstede.


-Hvilke følger tror du dette stevnet vil få?

-Jeg tror dette vil være med på å starte en vekkelse igjen. Både for oss som har vært med på dette og igjen for de som vil ta imot dette, vi vil få se flere frelst og igjen tror Jeg Den Hellige Ånd vil utøse sin Ånd på samme måte som Han gjorde i Azusa street i 1906.

Maria Westlund (høyre)

Intervju med Maria Westlund

Mia Westlund (21) fra Songdalen i Vest –Agder, kom til L.A sammen med sine venner fra Kristiansand for å delta på stevnet. Hun forteller oss om sin opplevelse av denne historiske begivenheten.

-For meg var Azusa Now en opplevelse uten like! Jeg vet at mange har vært i bønn og profetert over hva som skulle skje der, så oppladingen har vært kanonbra! Hele uken i forveien var folk rundt om på gatene i LA og ba for syke, forkynte evangeliet og gav visdomsord til dem de møtte. Så det å komme inn i den enormt store stadion og få høre historier og mirakler, det var stort! Jeg trodde det kom til å være litt annerledes, hadde trodd det var mer spontan lovsang osv, men jeg ble kjempe positivt overrasket da jeg så hvordan Gud hadde ledet dem til å sette det opp.

-I løpet av dagen (vi var der i over 15 timer) fikk vi se kjente talere, profeter, musikere, evangelister, ja, mange store forbilder! Hundrevis av mennesker har kastet krykkene sine, løpt ut av rullestoler, fått synet, hørsel, mistet smerte i rygg, nakke osv! Høydepunktet for meg var da Shawn Bolz var på scenen og fikk helt perfekte og presise ord å profetere fra Gud! Selv om det regnet og plasket ned, var det ingen stopper for at vennene mine og jeg fikk ha en helt utrolig fantastisk dag med et sterkt nærvær av Den Hellige Ånd! For en fest det var å få lov til å feire og tilbe vår beste venn, Jesus!

-Jeg tror og det var noe spesielt som skjedde også, da alle de forskjellige kirkesamfunnene kom sammen og begynte å tilgi hverandre for å være stolte, dømmende, egoistiske, nærtagende og fordomsfulle. hele atmosfæren i stadion skiftet, og alle de forskjellige retningene kom sammen og hadde fokus på den samme, store Jesus Kristus! Det var sterkt forteller Mia Westlund med glimt i øyet.

Daniel Haddal deler:

Hva skal en si om Azusa Now? Det var mektig, det var heftig! Det var rått!

Fantastisk! For en herlig dag og hvilken herlig Gud vi har. Dette var et historisk øyeblikk! Jeg elsket det Herren gjorde og jeg tror personlig at dette vil gi innvirkninger på mange steder! Jeg har skrevet en artikkel i Norge I dag som vil snart komme ut, der kan en lese en grundig beskrivelse av dette!
Her er en video av der jeg deler om min erfaring om dette! Jeg syns det var heftig!
Anbefaler deg som kan om å se dette på nettet. Se møtet! Det var så sterkt! Vi var der i nesten 14 timer og det var mektig! Gud gjorde svært mye.

Jeg fikk se noen reise seg fra en rullestol. En Bethel elev gikk rundt og ba for flere som satt i rullestol og 4 mennesker reiste seg opp fra stolene sine.! Wow tenk dette.

Jeg selv gikk med en venn for å be for mennesker, jeg fant en slags rullestol seksjon og ba for flere. De kjente Guds kraft! En av dem kunne høre bedre etterpå, men han var like lam .
En annen hadde vondt i håndleddet, hun kjente helbredelse strømme inn, men hun var like lam etterpå.
En annen hadde forstuet ankelen kraftig, jeg ba for henne med noen venner, men hun trengte like mye helbredelse etterpå. Hun ble altså ikke god. Men hun fikk sterke profetiske ord som talt over livet hennes på en sterk måte!

Vi ba også for en man som var blind, men han var like blind etterpå, men han følte seg elsket og møtt!

People reciving prater #azusanow2016

A post shared by Daniel Haddal (@danielhaddal) on