Encounter festival i Levanger 2019
Jeg var med på encounter festival I Levanger. Det var utrolig gøy og gledelig. Kjente en veldig fred av å være der. Det var mer enn 300 unge mennesker, pluss 17 messianske jøder fra Israel. Det var en sann velsignelse å være sammen med de messianske jødene. De var fra noe som heter for Eagle project og gjett hva, de brenner for Yeshua. Disse er jøder som meg som vet at Jesus er konge! Fantastisk!
Encounter festival er et svært populært ungdomsarrangement, festivalen har sterk fokus på Jesus og tilbedelse. Festivalen preges av ungdommer som som kommer tilreisende fra hele landet for å søke og erfare Gud. Dette er sterk tilbedelse av Jesus som gjør at en blir forvandlet. Mange er vitnesbyrdene av de som har vært her og blitt sterkt møtt av Gud!
Jeg selv fikk erfare Guds kraft mektig og tidligere da jeg har vært på encounter. Nytt i år, var at det var svært mange fra Israel her, fra noe som heter for Eagle project. Der over 17 messianske Jesus-troende jøder kom til Norge for å være her en måned for å bli styrket, oppmuntret og forfrisket. Jeg fikk vært sammen med dem og det var svært fint å bruke tid med dem.
Jeg fikk feiret Sabbath med de og tolket litt for de under møtet. Samtidig fikk jeg også tatt de fram til scenen da jeg ledet møtet, da tolket jeg de fra hebraisk. Det var svært gøy! Gud er så god!

400 ungdommer strømmet til Levanger for å oppleve mer av Jesu kraft. Deltagerne lå spredt på gulvet under møtene og fikk et møte med den levende Gud. Encounter-festivalen 2016 nådde nye høyder.

Festivalen ble arrangert for niende året på rad med deltagere fra mer enn 10 nasjoner. Med lovsangere fra hele landet og talere fra USA, Australia og Irland har dette blitt ett topp år for arrangørene av Encounter.

24 – 28 Juni ble Encounter festival arrangert i Levanger for niende gang. Mer enn 400 deltagere, mest unge, strømmet til festivalen med en felles hensikt, å søke Gud og oppleve Hans nærhet.

Med Anders Skarpsno og Linn Cathrine Berg i spissen av lovsangen, ble årets Encounter et møtepunkt for deltagerne der mange fikk uttrykt sin takknemlighet til Jesus.

Årets talere var Ben Fitzgerald (Australia), Alan Scott (Ireland), Nathan Edwardson (Redding, CA), Benedicte Mjella (Oslo) Anette Stokke (Tønsberg) og Kristoffer Stokke (Tønsberg).

Ren i Herren
Nathan Edwrdson er pastor i menigheten The Stirring i Redding, CA. Han delte om viktigheten av renhet:

– Himmelen er åpen, himmelen har Jesus i sentrum. Vi får ha Jesus i vår sentrum. Han er på tronen. Jesus sitter på tronen! Han er kongens konge og Herrens Herre.

– Gud vil vi skal leve rent for han i både våre gjerninger og i våre tanker.

Når verden ser oss, ser verden Gud. Når Gud åpenbarer seg, ser de oss. For Gud lever i deg!

Kristus i oss
Alan Scott , pastor i Vineyard Causway Coast delte med en mektig autoritet og sa: ”Guds rike presser på. Aldri gå ut fordi det er en hensikt, Kristus må alltid være i sentrum. Jesus er i live og han beveger seg. Jesus sa til sin kirke du må gå ut mer. Vi er vandrende nærvær som bringer Hans godhet hvor vi enn går.”

Lidenskap for Jesus
Ben Fitzgerald, leder for Awakening Europe, delte svært lidenskapelig om Jesus. Forkynnelsen var både radikal og utfordrende. Han tok seg og tid for å dele om stevnet som skal være i Stockholm på Friends Arena denne høsten 28- 30 Oktober. Fitzgerald forteller at han sammen med Todd White forventer at mer enn 30 000 møter opp på stadion for å prise Jesus.

BEGEISTRET DELTAGERE

LISE

Lise Rusås Kristoffersen fra Lier, som har vokst opp i Filadelfia Drammen var en av deltagerne på Encounter-festivalen

Har du vært på Encounter-festivalen før?
– Nei, dette var min første gang og jeg var spent på hvordan det skulle være.

Hvordan har du hatt det på festivalen?
– Veldig fint å være her, det er mye opplegg man kan velge mellom, de har alt fra bønn til lederskapsseminar og lovsang.

Har du opplevd noe ekstraordinært?
– Vell jeg sover nede i byen og da jeg kom til lokalet, kunne jeg kjenne Guds kraft så mektig at beina mine skalv, det var en sterk opplevelse. Jeg klarte ikke å stå lenger, så jeg måtte bare sette meg ned fortelle Lise med et stort smil.

 

Hva er det beste med denne festivalen?
– Det beste med Encounter er at man får bygge fellesskap og dette er et sted hvor Gud får lov til å gjøre akkurat det Han vil, samt at det forventes at vi kan slippe oss løs og være med på det Gud vil gjøre under møtet.
På andre steder kan mennesker se veldig rart på deg om du begynner å le veldig høyt, men det gjør de ikke her, forteller Lise med et glimt i øyet.

FLERE INTERVJUER

HERMAN FRANTZAN & ANETTE STOKKE

Anette Stokke, en av grunnleggerne og styreleder for årets Encounter festival, opprinnelig fra Brønnøysund, bor i Tønsberg og tjener i Tønsberg Frikirke.
Kan du fortelle oss hva Encounter festival er for noe?
– Encounter er en festival for de som er sultne etter mer av Gud. En festival som er for kristne som lengter etter mer. Vi opplever at vi har fått en mandat til å arrangere en festival for de som virkelig lengter etter å møte Gud. Det viser seg gang på gang at det er tilfelle.

– Vi tar oss god tid til lovsang og tilbedelse, talene er lange. Dette er ikke for de som bare vil ha en sosial happening, men for de som vil sette av tid til å erfare mer av Gud.

– Encounter betyr et møte, vi ønsker å skape et sted, en plass og en atmosfære der mennesker kan møte Gud, gjennom lovsang, bibelundervisning, forkynnelse og betjening.

Hvor mange deltagere har dere hatt i år?
– Vi har hatt 400 deltagere på konferansen og det er vi svært fornøyd med, tidligere har det vært rundt 300 deltagere, så dette er et topp år for oss.

Kan du merke at det er en økt sult blant ungdommene i dag?
– Vi har drevet på med Encounter i 10 år, jeg har sett at det har vært en sult etter Gud alle de årene, men jeg kan og merke at det er en merkbar økt lengsel iblant deltagerne der de ønsker å få et møte med Gud.
De som får Guds opplevelser søker igjen steder som dette her for å erfare mer av Guds kraft. Der de kan bli utrustet til å leve livet med Jesus i hverdagen, forteller en begeistret Stokke.

Hvorfor har dere valgt å ha Encounter festivalen i Levanger av alle steder?
– Det hele startet i Levanger i 2006, der Håkon Fagervik spurte Andreas Fjellvang om han kunne tenke seg å lede et team som kunne evangelisere ut på Helgeland. Da ble jeg med på dette teamet og det utviklet seg til at vi ble en gjeng som reiste ut for å dele om Guds godhet. Fagervik gav oss åpenhet til det som lå oss på hjertet. Derfor er det blitt naturlig for oss å ha festivalen her å bønnesenteret i Levanger. Håkon Fagervik er og en åndelig far for denne bevegelsen, om det ikke var for bønnesenteret ville vi ikke hatt denne festivalen.

Hvordan har årets festival vært i forhold til de tidligere årene?
– Vi i styret opplevde at vi fikk en visjon av der vi skulle sette Jesus i sentrum av hele festivalen. Vi fikk ordene, renhet, frihet og rettferdighet . Vi følte at festivalen skulle ha det i fokus. Det er utrolig hvordan undervisningen til talerne som har vært her, samsvarer med det vi har bedt om. Gud er med i alle ting sier Anette med et stort smil.

Hermann Frantzen er årets festival sjef. Han forteller følgende:
Har det skjedd noe ekstraordinært?
– Ja, Den Hellige Ånd har igjen og igjen kommet med sitt sterke nærvær. Vi har følt at vi gikk sammen som en enhet inn i Guds hellighet, og det på en helt spesiell måte.

– Gud har gitt åpenbaringer til mange, jeg har mange tilbakemeldinger fra deltagere om at de har fått møte Gud på en livsforvandlende måte.

– Mange har fått erfart indre helbredelse, så vell som fysisk helbredelse. På dagens morgenmøte, ble flere helbredet fra fysiske plager. Ei kvinne opplevde at et arr hun hadde ble borte. En annen kunne høre bedre og det var og ei som var nærsynt og kunne nå se klarere enn noensinne, deler Frantzen med sterk en sterk begeistring.

Hvordan skiller Encounter-festivalen seg i forhold til andre festivaler?
– Her på Encounter tar vi for oss god tid til å bare være med Gud. I går varte kveldsmøte i over 5 timer, når Den Hellige Ånd kommer, vil vi ikke være på noe annet sted enn med Ham. Vårt viktigste fokus er at Gud skal få komme med sitt nærvær.

– Noe av det viktigste med festivalen er ikke hva som skjer akkurat disse dagene, men det som skjer i ettertid. At vi våger å ta Guds nærvær med til andre, dit vi går, til naboene, til skolen, til jobben, til de på gaten, forteller Frantzen med en dyp tiltalelse.

FLERE BEGEISTRET DELTAGERE

Rebekka

Rebekka Friis, 25 år fra Krokstadelva i Nedre Eiker, som nå studerer pedagogikk på NLA høgskolen i Bergen, deler med oss litt om sin erfaring av festivalen.

Har du vært på Encounter før?
– Ja, jeg har vært med på Encounter en gang før, i fjor.

Hvordan har din opplevelse av konferansen vært?
– Det er den beste festivalopplevelsen jeg har hatt så langt i livet mitt! Gud var så sterkt tilstede, vi var en skikkelig god gjeng og jeg merker at folk bare blir mer og mer overgitt til Gud. Det er fantastisk. Jeg tror temaet for årets festival er veldig viktig og relevant i forhold til vekkelsen. Hellighet, renhet og frihet, er noe jeg tror er veldig viktig og aktuelt i denne tiden, at vi som kirke er hellige, satt tilside for Gud , sier Friis med et stort smil.

Skjedde det noe ekstraordinært?
– Ja! Mye, men en av de helt spesielle opplevelsene synes jeg var på møtet hvor vi ba om å få samme sinnelag som Jesus, folk bøyde kne foran korset og tilba med alt de var og hadde. Det var skikkelig sterkt! Jeg opplever at Gud gjør noe nytt i dette landet. Store ting.

Vil du anbefale festivalen for andre og hvorfor?
– Absolutt! Det er en veldig god festival hvor det er mye frihet. Du kan f.eks. velge om du vil være helt alene med Gud i hans nærvær eller om du vil være sammen med folk og være sosial. Du får oppleve fantastiske møter, spennende seminar, den beste lovsangen osv. Det er et av de beste stedene man kan være om sommeren.

Bibelskolelærer i Filadeldiga Oslo, Ingrid Benedikte Mjella, var en av talerne under Encounter. Hun talte om viktigheten med et stert bønneliv.

Hvilken rolle har du hatt under festivalen?
– Her har jeg først og fremst vært deltager og mamma, har og fått holdt et seminar samt at jeg har delt en preken.

Har du vært på Encounter tidligere?
– Vi er her som regel hvert år. Det er en del av års kabalen å være her hver sommer.

Hvordan har din opplevelse av årets Encounter festival vært?
– Jeg fortalte nettopp til min mann at det har vært unikt og spesielt. Det var en nydelig Guds nærvær i lovsangen. Det å se at mennesker kommer for å først å fremst søke Gud, ikke nødvendigs for å ha det kult har og gjort inntrykk på meg.

Har det skjedde noe ekstraordinært i år, i forhold til andre årene.
– Noe jeg la merke til var at menneskene som kommer er så engasjerte. Til og med etter at møtene er over, ligger ungdommer strødd rundt korset for seg selv for å erfare mer av Gud. Dette sier så mye om gjengen til gjengen som er her nå. De er ikke her siden det er herlig lovsang eller gode forkynnere, men de vil ha Gud.

Hvordan syns du responsen har vært på årets festival?
– Jeg syns responsen har vært helt overveldende. Det er et utrolig takknemlig sted å være på. Du trenger ikke å varme opp folk for å få e interessert, de er allerede sultne og sitte der på tuppen av stolen. De er klare til å motta og gjøre noe med det de hører. Det syns jeg er veldig herlig, forteller Mjella med et bredt smil.