Seriebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. Vi følger livet og drømmene til fem elever ved en bibelskole i Stavanger. Stadig flere unge kaller seg personlig kristne, men hva betyr det å leve et aktivt kristenliv i dag? Hvordan er det å ha Jesus som forbilde i et samfunn preget av individualisme og prestasjonsjag?

Epsiode 1 - Hva er et aktivt kristenliv?

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. Stadig flere unge kaller seg personlig kristne, men hva betyr det å leve et aktivt kristenliv i dag? Hvordan er det å ha Jesus som forbilde i et samfunn preget av individualisme og prestasjonsjag? I denne serien skal vi følge livet og drømmene til fem elever ved en bibelskole i Stavanger. På timeplanen står Pastorens time og trosforsvar hvor elevene stiller spørsmål om evolusjon og om alle ikke-kristne kommer til helvete. Vi blir også med på en kristen ungdomsfestival og på nattoppdrag en fredagskveld i byen. Klarer elevene å overbevise nattens festløver om at Gud er god? (1:6)

Epsiode 2 - Helbredelse

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. På Bibelskolen blir elevene utfordret til å være aktive og utadrettet i sin tro. Når Jesus sier; "Gå ut , forkynn evangeliet og helbred de syke" så er det det de må gjøre. Mange synes det er vanskelig å prakke sin tro på fremmede, men med Gud på laget våger de likevel å gå ut av sin komfortsone. En personlighetstest hjelper dem å finne sine styrker og svakheter. (2:6)

Epsiode 3 - Hvorfor blir ikke alle helbredet?

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. Hvorfor helbreder Gud bare noen, og er godhet nok i seg selv til å frelse verden? Dette er noen av spørsmålene som reises i kveldens episode. Vi blir med Rebekah hjem til familien i Mandal. Hun er vokst opp kristent, men da hun som 14-åring mistet moren i kreft, vendte hun seg vekk fra Gud. Kristin har praksis på IMI-kirkens helbredelsesrom hvor hun bla møter en kvinne med kreft. (3:6)

Epsiode 4 - Gayan forteller sin historie

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. "Hva ville du gjort hvis du var homofil, og er det bare gjennom Jesus at man får en plass i himmelen?" Dette er to av spørsmålene som skaper opphetet stemning når Gayan, Kristin og Rebekah stiller på arrangementet "Grill en kristen". I kveldens episode får vi også møte Gayans ikke-kristne mor og bror, og vi får høre hvordan han selv ble kristen. (4:6)

Epsiode 5 - Randy Clarck på besøk

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. Gayan har lenge slitt med en psykisk plage som han ønsker å bli helbredet for. I kveldens episode får han sjansen når amerikaneren Randy Clark leder helbredelseskonferanse i byen. Vi blir også med Mikal til Karmøy der han og kjæresten får gode ekteskapsråd fra Mikals kristne bestefar. På bedehuset stilles spørsmålet om hvem man bør følge; bloggere eller Jesus? (5:6)

Epsiode 6 - Veien videre

Episodebeskrivelse

Norsk dokumentarserie. Ett år på Bibelskolen er over. Ett år tett på venner og på Gud. Nå skal elevene ut av kristenbobla og møte verden der ute. Hva skal de gjøre videre og hvordan skal de klare å opprettholde den nære relasjonen de har hatt med Gud? "Ikke la samfunnet styre valgene du tar, følg Jesus og gå for det radikale" er blant rådene de får på veien. (6:6)