I Desember 2016, dro jeg på tur sammen med Håkon Fagervik. Håkon hadde da et møte i Frikirka. På slutten av møtet ba vi for mennesker. Jeg kjente for å oppsøke Hanne, der hun sto og sammen med et par til ba vi for henne og det var mektig å høre det Jesus gjorde i hennes liv. 

Hanne som nå jobber i Ungdom i Oppdrag på Nortun, som er fra Sokndal, helt sør i Rogaland, ble sterkt møtt av Gud under et møte i Frikirka. Jesus helbredet henne og satte henne i total frihet. Nå kan hun gå turer på fjellet uten ryggsmerter samt at hun nå kan spise den maten hun ønsker! Her får vi høre om hva som skjedde:  

- Hva plages du med, hvor lenge har du hatt vondt?

- Jeg har generelt slitt mye med helsen i mange år. Jeg har de siste 4 årene hatt mye vondt i ryggen, og har hatt veldig lavt energi nivå. Siden februar 2016 har jeg vært på en spesiell mat diet, og har hatt en liste med ting jeg ikke har spist. Etter at jeg startet med det fikk jeg gradvis energien tilbake og nå i høst har jeg følt at jeg er tilbake på normalt. Slev om det gav meg energien tilbake var det ikke enkelt og holde seg til dietten. Jeg måtte lage det meste selv, planlegge om jeg skulle et sted og ta med meg mat jeg kunne spise.

 - hadde du forventning til å bli helbredet på møtet, eller tenkte du, nå blir jeg bedt for igjen som vanlig uten at noe skjer?                                          - Jeg hadde en slags følelse da jeg kom at noe kom til og skje, men var vel egentlig litt redd for å virkelig tenke på det eller tro det, ettersom jeg har blitt bedd for så mange ganger og i så lang tid.

- har dette bedret ditt syn på Gud eller ført til at du har følt deg nærmere han?                                                                                                                            -Hendelsen i seg selv har ikke endret så mye for meg. Men reisen jeg har vært igjennom frem til den dagen har vist meg at Gud alltid er trofast, at Hans tanker og veier er langt høyere enn mine og at Hans timing er perfekt.

Hanne kapstad

HAnne(2)

 - Hvordan opplevde du at helbredelsen skjedde?                                             - En søndag i desember var jeg på et møte som Nordic Harvest Mission holdt. I slutten av møte ble vi invitert til forbønn, og om noen slet med sykdom kunne de komme og de kunne be om helbredelse. Ettersom jeg har blitt bedt for veldig mange ganger; tenkte jeg; Gud om i dag er dagen, så får du sende en av dem til meg. Og etter en stund kom en av de fra teamet ned til meg, og spurte om jeg hadde noen plager og om jeg ønsket å bli bedt for. Da forklarte jeg situasjonen min, og sammen med to andre venner av meg ba de for meg. Jeg kjente ikke noe endre seg i ryggen, men ette at de hadde bedd kunne jeg legge hendene i bakken, mens jeg sto oppreist. Noe jeg ikke hadde kunnet gjort før, jeg hadde smerter i ryggen etterpå så de ba noen ganger til. Og en av gangene de ba kjente jeg noe skje i magen, men tenkte ikke så veldig mye over det.

Takknemlig biltur
Men vi kjørte hjem og var overbegeistret og takknemlig for at jeg kunne ta i bakken, Gud hadde ordnet noe i kroppen min. Så på tirsdag, etter å ha hatt kvalitetstid med Gud hadde jeg en slags rastløshet i kroppen. En følelse av at noe hadde skjedd, men jeg visste ikke helt hva det var. Men så plutselig tente jeg, kanskje Gud faktisk har helbredet meg, at han har ordnet magen min og at jeg ikke lenger trenger å følge dietten.

 

 

 

Jeg kan nå spise mat som jeg kunne før! 
"I spenning og forventing laget jeg meg noe mat som var på listen min over nei-mat, tok det med opp på rommet, ba også spiste jeg. Og siden den dagen har jeg spist vanlig mat, og kjenner meg helt normal og full av energi. Jeg har også reist en del i den siste måneden, og gått masse i gater osv. uten smerter i ryggen."