Datoen 11.11 2018 var helt spesiell. Ikke nok med at jeg i det siste hele tiden har sette tallene 11 11. Men rett og slett alt som skjedde var over evne sterk, heftig, velsignet og gudgitt!

Reisen til Jerusalem
Først tok vi en taxi til Yakov sin kafe, Coffee Star. På veien fikk jeg delt vitnesbyrdet mitt med taxi sjåføren og jeg fortalte om helbredelser jeg hadde sett Herren gjør. Jeg fortalte om helbredelsen Herren hadde utført på Gabrielsen på sjømannskirken dagen før, samt at jeg fikk delt om hvordan jeg kom til tro. Både jeg og Dan brenner for evangeliet, så i bilturen, så kom det så naturlig ut å dele om Guds rike og Herrens kraft.

Inne på Cofee star.
En satt velsigne å være inn på denne flotte kafeen. Tenk at eieren her, Yakov, er Messiastroende. Han fikk denne fortetningen gjennom flere mirakler. Og nå betjener han mennesker med å servere de mat, samt ved å be og dele om Guds ord. Det er helt fantastisk å se hvordan dette stedet han en sånn sterk effekt.

Jeg vil anbefale alle som er i området, so er i Israel, å ta turen innom denne flotte restauranten. Jeg tror det vil velsigne deg rikelig og gi deg noe helt spesielt. Ikke nok med desk er maten her også helt nydelig.

Dan Slade, skal ha med seg 47 ledere/deltagere fra Toronto til  Israel. Dermed møtte han Damito, som var en spennende herremann, som tror på Herren, er guide, leder turer og legger opp show og musikalske eventer rundt om i landet. Det var veldig hyggelig å treffe på han.

Taxi-turen videre.
For å komme oss til Jerusalem, måtte vi ta en taxi til, for å dra tl Central stasjonen. Central stasjonen ligger i et kjøpesenter i området. Det var en sann velsignelse å komme dit.

Taxi sjåføren var en jøde i 30-årene, han hadde vært i militæret og hadde tidligere bodd i USA. Både jeg og Dan fortalte han om at vi elsket Israel, jødene og at vi ba for landet. Dan fortalte også at Canaderne, de evangliske troende der er Israels beste venner.

Vi fikk også delt om Jesus. Dan fortalte at han trodde på Jesus som Messias og at det var gjennom troen han hadde fått et slikt hjerte for det jødiske folket. Det var med andre ord veldig bra!

Reaksjonene til sjåføren var fantastisk! Han var så takknemlig av å hør at vi var glade i Israel, at vi trodde på Israels Gud, at vi ba for jødene. Han var veldig oppmuntret av dette. Det samme ble jeg også! Det å kunne nå ut til mennesker slikt er godt.

Mirakler skjer! 
Jeg møtte Aslak ved Jaffa-gaten. Det var fint å se han igjen. Aslak er jo en av pionerene i Norge for når det kommer å dra ut på gaten, be for mennesker, dele evangeliet og vandre i Herrens kraft! Jeg syns det var svært oppmuntrende å treffe han. Siden vi begge var på samme sted fant vi ut at vi måtte betjene mennesker, dele om Jesus og forløse Herrens helbredende kraft. 
Helbredelse på en jødisk butikk 
Vi gikk opp mot Ben Yehuda street i Jerusalem, ved Jaffa gate - gaten. På veien så jeg en butikk. Jeg var i behov av en liten enkel ryggsekk. Butikken var jødisk og jeg så på ulike sekktyper. Siden jeg snakker hebraisk, så pratetjeg hebraisk med selgeren som da var en hyggelig jødiskherremann. Jeg sa også på hebraisk” Jeg har med denne mannen her fra Norge, han er glad i jøder og Israelere. Og ikke nok med det. Han har en gave til å se mennesker bli helbredet. Han ønsker gjerne å velsigne folk. Mannen var litt skeptisk, men takknemlig for tilbudet og takket nei. 
Men den andre personen som jobbet der, var en godt voksen kvinne. Hun kom til Aslak og fortalte at hun hadde smerter og hun lurte på om Aslak kunne gjøre noe. Aslak delte om at han trodde på Jesus, han fikk lov til å be, men han klunne ikke være borti henne. 
Aslak ba for kvinnen som hadde en høysmerteskala. Etter bønnen, gikk smerten ned fra 7 flere hakk ned. Og plutselig flyttet smerten seg fra hofta til leggen. Aslak ba på nytt og kvinnen fortalte at smerten gikk fra hofta til leggen og fra leggen ut av foten. Så dermed ble smertene borte! >Det var fantastisk! 
Den helbredelsen der, gav meg lidenskap og iver til å kjøre på mer med å velsigne folk. Ofte trenger en, en slags dytt for å komme igang! 

Klikk på videoen for å se live!

View this post on Instagram

Herlig å være innom Coffee Star i Ashdod:)

A post shared by Daniel Haddal (@danielhaddal) on

Bussreisen
Deretter reiste vi videre med buss til Jerusalem. Bussen brukte 1,5 timer. Litt lenger tid enn vi hadde planlagt. Det var en flott busstur. Der vi snakket om IHOP, Bob Jones og profetier. Jeg ble tipset som å undersøke Ihop sin historikk, så det må jeg ta å gjøre. Sjekke ut mer av Mike Bickle. Det blir fint!

Hotellet
Vi gikk videre til hotellet, der Aslak hadde bodd i Jerusalem, han hadde tingene sine der, og trengte så jakken sin og jeg trengte å legge fra meg ryggsekken. Vi dro inn og en jødisk kvinne sto der i resepsjonen. Og siden jeg snakker hebraisk så sier jeg til henne på hebraisk:” Vi har nettopp sett en kvinne bli helbredet i beinet sitt og vi ser mirakler. Denne mannen her Aslak, han legger hetende på syke og de blir friske. Så sa jeg at både jeg og Aslak hadde sett tusenvis av helbredelser.

Denne kvinnen som var i 20-årene ble veldig glad og hun sa at hun hadde veldig stiv nakke og vondt i nakken. Hun ønsket forbønn for det. Og lurte på om det var noe vi kunne gjøre. Jeg fortalte at det kunne vi gjøre. Vi gikk ut i gressområdet på hotellet, der fikk vi lov til å både be for henne og filme det. Denne kvinnen opplevde da Herrens kraft strømme gjennom henne. Og etter å ha bedt noen ganger, var smertene borte og hun ble helbredet. Dette var sterkt. Aslak fortalte at det var Jesus som helbredet. At Det var Gud.

Jeg fikk deretter muligheten til å snakke med denne kvinnen og be for henne. Da fortalte jeg henne vitnesbyrdet mitt av hvordan min mamma var blitt helbredet og min bestemor. Jeg delte dette med henne på hebraisk. Og jeg fortalte at jeg trodde at Yeshua var Messias og jeg anbefalte henne å sjekke det ut mer. Kvinnen var veldig glad for dette og hun likte veldig godt at vi gjorde godt og brydde oss om andre.

Så kom en annen ansatt inn, han var en ortodoks mann og lurte på hva vi gjorde. Jeg fortalte han at vi trodde på messias. Jeg sa at jeg var messias troende jøde. Aslak fortalte også at han trodde på Messias. Denne jødiske mannen hørte på hva vi sa, men han var ikke direkte åpen for å bli bedt for. Men han likte at vi var ivrige, at vi hadde kjærlighet og brydde oss om andre. Jeg så at det gjorde inntrykk på han!

Jeg tenker at i slike tilfeller av når vi er på gaten, så handler det om å vise folk Guds kjærlighet. Blir mennesker helbredet er det fint. Men det viktigste er at de ser at vi bryr oss om de.

Jerusalem - Facebook live.
Jeg foreslo til Aslak at vi kunne kjære facebook live. Aslak hadde aldri gjort det før og syntes det var en god ide. Det som er spennende med å kjøre på live, er at da bringer det nysgjerrighet til folk, samt at vi får filme prosessen, utfallet, det som ikke funker og det som funker.

Og Bam, så var vi live! Vi begynte å gå inn mot det jødiske kvartalet. Først fikk vi en den nei. Folk var ikke så veldig mottakelige. Mens andre var det. Etterhveert fant vi flere som ville høre hva vi hadde å si.

Vi møtte kinesere som var del av en underjordisk menighet i Kina. Aslak snakket med dem. Vi møtte en mann, jødisk mann som ønsket forbønn. Vi velsignet og ba for han. Det var fint.

Soldatene som ble bedt for
Vi møtte 5 soldater som hadde det gøy og filmet at folk hoppet i gatene. Jeg utformet Aslak til å ta kontakt og han gjorde det. 2 avl de som var der ble bedt for knærne sine og de ble mye bedre. Det var en forskjell. Samt at de kjente en kraft når de ble bedt.

Så kom vi til spørsmålet om Jesus og da ble den ene jødiske soldaten veldig skeptisk. Han var mer åpen til de åndelige enn å høre om Jesus. Men vi delte om Jesus og da ropte den kvinnelige soldaten med en god tone, Jesus var jo jøde. Og vi sa ja det var han. Så fortalte jeg henne om at jeg trodde på Jesus og jeg fortalte også hvorfor jeg trodde på Jesus og hva jeg syns var spesielt med at Jesus er Messias. Jeg og hun hadde en fin tone i samtalen og det var veldig til oppmuntring! 🙂.

Vi dro derifra og tok de i henda og det var flott! Soldatene spurte Ome Aslak og jeg kunne hoppe litt lengde og det gjorde vi midt i gaten .

Aslak og jeg fikk snakket om to jøder. Den ene trudde ikke på Gud og hun andre var åpen. De hadde ikke smerter i kroppen, men var åpen for velsignelse, så vi ba for de og velsignet de. Jeg tror kanskje de kjente noe, men er ikke sikker. Så spurte jeg om de ville høre hvorfor jeg trudde på Messias. Og dermed delte jeg de evangeliet om Jesus, jeg fortalte at han jøde, at han døde på korset, sto opp igjen og at det nye testamente var en jødisk bok. Jeg delte og om hvordan jeg selv kom til tro. Disse Israelerne hørte på meg, mens jeg delte.

Mens vi delte kom det en afrikaner, som så oss. Han hadde aldri hørt noen dele om Jesus til jøder før sa han og syns det var veldig sterkt. Det var sterkt og vi fikk oppmuntret denne afrikaneren også. Afrikaneren gav meg en spennende god hefte om hvordan en kan dele om troen sin til muslimer.

Aslak og jeg dro derifra med glede i hjertet! Og avsluttet vår live-sending! 🙂.

Trikk-toget til centralstasjonen.
Vi dor til sentralstasjonen for å finne ut når neste buss skulle gå til Eilat. Da vi en gruppe jøder som heder for “Kvodim”, De ser ut som ortodokse jøder, men de tror på en amerikansk avdød jøde, at han er messias. De kaller han for sin Gud og Herre. Jeg spurte dem, hvorfor tror dere på denne mennen? Han er jo dø, han har aldri vært i Israel, hvorfor skulle det være Messias? De kunne ikke svare meg helt på det, men gav meg et kort jeg kunne sjekke ut om jeg ønsket.
De mente at denne amerikaneren var av Davids ætt.

Jeg sa til dem, hvorfor tror dere ikke på Jesus? Yeshua, at Han er Messias. Nei, det var de fast bestemte på. Nei, Messias var for dem denne amerikaneren. Som faktisk var frimurer og hadde en høy grad.
Dette viser bare Jesus sine sanne ord da han sier at mange skal komme i mitt navn og se at de skal være Messias. Og mange falske Messiaser skal komme.

Aslak og jeg var oppmuntret av denne dagen og følte at det var gudgitt. Aslak skulle egentlig ha vært ved Dødehavet, men kom ikke så langt for veiene var ødelagt tidligere på dagen på grunn av regn.

Deretter dro Aslak til Beit Norvegia i Jerusalem for å sove der. Og jeg selv dro til Ashdod! Jeg var gira fra dagen og delte videre med taxi-sjøren om Jesus, men han fikk en telefon og ble sittende på telefonen. Men jeg fikk sagt noe!

Så Gud er god!

Da håper jeg at disse vitnesbyrdene er til styrke, oppbyggelse, oppmuntring og styrke for deg! Må Gud velsigne deg!
Ellers bli med Aslak i Oslo. Han er stadig ut på gaten og ber for mennesker.
Eller bli og med meg en gang! Når vei har fireweekend med utrustning og slikt! Guds fred til deg og takk for at du leste det jeg skrev her!

Facebook Comments