Menighetsmøtet 
Så dro jeg til menigheten Keilat Hallel. Som er menigheten der Israel Pochtar er pastor. Det var fint å være der og mange kjente meg igjen og vare glade for å se meg. Selv var jeg også glad for å se så mange av de som var der. 
Jeg møtte på en jødisk mann fra Ukraina der, han snakket kun engelsk og russisk. Jeg fikk noen ord til han også fikk jeg kunnskapsord om at han var snekker og det stemte. Dette var til oppmuntring for styrke for personen.
Lovsangen var nydelig. Og så flotte å se Elmira igjen! Hun er så brennende, samt at hun har en så utrolig vakker stemme og hun brenner sånn for Norge! Hun er så sykt glad i Norge. Hun er kvinnelig soldat også har hun et norsk flagg på militærkontoret sitt der hun har tjeneste ved ørkenen. Hun sier at hun vil rett til Norge etter hun er ferdig med militæret. 
Videre fikk jeg greie på at pastoren fra Catch the Fire, Toronto kom for å tale. Dette var “Dan Slader”. Han talte og Ånden var sterkt til stede. Talen hans om at vi var et nytt menneske var revolusjonerende bra.
Det at vi har fått Ånden, at Ånden vår er født på ny og at vi er det i troen på Jesus. Men vi må pleie vår åndelige menneske for at vår Ånd skal være dominerende over kjødet. Det var veldig godt forklart. 
Videre illustrerte han det med å ta fram folk fra radene. Jeg var en av dem i seksjon 2. Vi sto da framme på scenen og skulle forestille å være
Person 1 - Jorda 
Person 2 - Kjøttet 
Person 3 - Sjelen 
Person 4 - Ånden 
Person 5 - Himmelen. 
I Begynnelsen skapte Gud mennesket til å ha kontakt med alle disse dimensjonene. Men da mennesket spiste av det forbudte treet, da de døde vi åndelig. Og person 4 døde og person 5 døde.
Vi kunne ikke ha kommunikasjon med Himmelen og da ble menneskets sjel dominert etter kjøttet og jorda. Og jorda var påvirket av demoniske krefter. 
Så når vi blir født på ny, så blir person 4 restaurert og Ånden vår kommer til live og person 5 blir restuerert for vå får kontakt med Himmelen gjennom vår Ånd. Og vi har kontakt med med Ånd med vår sjel. 
Så enkelt sagt var dette kjempe bra og oppmuntrende undervisning som en virkelig kan ta til seg. 
Åndens kraft 
På møtene kunne en føle salvelsen og kraften i Herren. En kjente nærværet og hvordan en kunne drikke inn talen ved å være åpen på å La Den Hellige Ånd betjene en! Det var rett og slett nydelig! Takk og lov! 🙂 Halleluja! 🙂 
Senere fant jeg ut at jeg bor med Dan Slade, så vi hadde et velsignet måltid sammen! En sann velsignet å være sammen, takk og lov! :):) 

Gode ord - noe å tenke på
Min bror i Herren Yakov, han er en sann Guds tjener. Han fortalte meg noen historier!

Dan Slade spurte om det var mange rabbinere som trudde på Jesus. Yakov fortalte at han hadde møtt flere sterkt ortodokse jøder som tror at Yeshua er Messias. Men de går ikke offentlig ut med troen sin, men der er hemmelige troende. Dette var tilfelle der Yakov var med en venn til et disitrkt der det bare var ortodokse jøder, der ringte de på døren til noen hemmelige troende og de ble inviterte inn av ortodokse jøder, der de sa, kom inn i Yeshuas navn. Disse hadde oppdaget Messias gjennom skriftene, men de hadde ikke sagt det til noen, for da kan de ikke be i sitt nabolag. Dermed er de hemmelige troende.

Saddukeere og Farisere.
Yakov delte med meg da vi kjørte bil at det var flere saddukeere som var jøder. De tilhørte samme retning som det som var på Jesus sin tid. Disse jødene trodde da på skriftene og ikke på annen lære.

Mens ordokse jøder, “Haridim”, de tror på skriften, GT- det gamle testamentet. Samt at de tror på Talmud, og de muntlige lærene. De mener altså at Moses ikke bare kom med Toraen, mosebøkene, men også med muntlig Torah. Derfor har de en muntlig tradisjon, som de mener er en lære gitt av Moses i arv. Dette står ikke i skriftene. Og har med hvordan en skal ferie Shabbat, gjøre bud og slikt. Saddukeerne på sin side tror ikke på den muntlige utleveringen og Talmud. De holder seg kun til Bibelens skrifter av GT - Tanah.

Gud er god! Jeg hadde kjent på dette at det var både viktig og riktig av meg å komme til Ashdod for å være her med de troende. Og det ser jeg virkelig var ledelsen. Selv om jeg var veldig fristet til å være igjen i Tiberias, så ser jeg at det var Guds ledelse for meg å være her disse dager! 🙂

Facebook Comments