Jeg kan ikke beskrive dette som mer enn bare herlig. Tenk at jeg fikk vært her og fikk dette med meg. Det var på aller måter sterkt, både å kunne være i ørkenen, ikke langt fra En Geddi. Helt utrolig.

Jeg dro hit sammen med menigheten fra Beth Halell og det var nydelig å være her, den gode atmosfæren og gleden av å bo i beduiner telt midt i ørkenen. Jeg kjente at dette var både lærerikt og interessant.

Spennende å være med på slikt ting, for det gir en reell glede i livet, når en kan erfare De usyredes brød, høyutiden (Pesach) Den jødiske påsken. Pesach, har med feriringen og markeringen av redningen av Egypt. Der Israel folket ble reddet ut av salveriert og inn i frihet.

Høytiden feires i 7-8 dager og er ofte på samme tid som norske påsken. Selv Jesus, feiret denne jødiske påsken sammen med sine disipler. Da mintes de friheten. For oss nå er det å minnes Guds suverene redning ut av Egypt som hendte for 3000 år siden.

Høytiden har mange sterke symboler i seg og det er mange steder her, som vi faktisk kan finne Jesus. Søker vi etter Jesus her i skriften, vil vi finne han. Den jødiske påsken kjennetegner frihet fra salveriet, fra egypterne.

Mens den kristene/messianske påsken, kjennetegner frihet i fra synd, ved at Jesus døde for oss og sto opp igjen. Det er mange sterke symboler og tegn i påsken.

Under måltidet, samles en i hjem eller lokale. Eller som i vårt tilfelle i ørkenen i et stort telt. Vi har da rabbiner, (lærer) som i vårt tilfelle var pastor Israel. Han holdt velsignelsen, vi sang sanger og vi fulgte velsignelsen. Alt i alt var dette svært herlig og spennende!

Punkt 1 - Vi ble reddet fra dødsengelen som slo alle førstefødt i hjel, ved symbolet av blodet, ble alle som var dekket med blodet frikjent! (Yeshua= 

Punkt 2 - Vi ble fridd ut fra slaveriet og tatt videre! (Ny natur, vi ble fridd fra vårt syndelgeme, Romerne 6)

Punkt 3 - Havet åpnet seg, vi gikk gjennom og fortiden vår ble vasket bort. - Dåpen 

Jakob forklarer om hvor vi er:

Inn i ørkenen nå. God påske

A post shared by Daniel Haddal (@danielhaddal) on

Min opplevelse av det hele!

Klipp fra dagen og feiringen

Pesach in the desert

A post shared by Daniel Haddal (@danielhaddal) on