Skattejakt i Oslo

Mennesker helbredet og profetert over på gaten

AV DANIEL HADDAL

-Det skjer absolutt mirakler og helbredelser i Norge. Gud er den samme uansett hvor i verden en er. Jeg tror på en Gud som ønsker å helbrede og sette mennesker i frihet overalt og det inkluderer Norge.

Vi møtes sammen for å søke Gud for hvem de skal be for, så går vi ut for å finne skattene. Ofte når jeg er på besøk i Oslo inviterer jeg venner med på skattejakt. Da søker vi Gud for hvem vi skal be for, ber og fyller inn kunnskapsord i form av ledetråder der vi skriver ned personers navn, behov, utseende og steder vi skal treffe de på. Så går vi sammen i team to og to eller fire i hver gruppe. Vi leter så etter mennesker som matcher det vi har på skattekartet. Når vi finner de tar vi kontakt og gir de profetiske ord og ber for behovene som de måtte ha.

I Mars dro vi på flere skattejakter. Noen av de som var med på jakten var Maren Håland, Henrik Hatlan og Chrisandra Corneliussen.

Chrisandra, kan du fortelle om en skattejakt som du nylig har vært på?

– Ja, jeg gikk sammen med Maren. Ledetrådene som vi hadde fått ledet oss til Nasjonalteateret, hvor vi så ei jente med rødt skjerf som sto ved fontenen rett under en lyktestolpe. Vi hadde både rødt skjerf og lyktestolpe på kartet vårt. Vi tok kontakt med henne og ba for beinhinnebetennelse som hun hadde. Hun kunne ikke sjekke helbredelsen der og da, men jeg tror Jesus helbredet henne. Så gav vi henne profetiske ord og kalte fram gullet i henne. Vedkommende ble veldig oppmuntret og glad, det var akkurat som om hun sto der og ventet på å bli funnet, sier den smilende medisinstudenten fra Høvåg

Maren som snart er ferdigutdannet sykepleier forteller at hun nylig ble ledet til en skatt på en av deres skattejakter:

– Jeg følte Gud sa til meg at jeg skulle gå inn på Deli Deluca ved Majorstuen og oppmuntre hun som var bak disken. Jeg spurte henne om hun hadde smerter i låret eller i ryggen. Personen sa at hun hadde smerter i låret , jeg profeterte over henne, så ba jeg om helbredelse for henne og idet hun tester ut om hun er helbredet ved å gå, så er smerten borte. Vedkommende ble veldig glad og oppmuntret, takket og ga uttrykk for at hun synes det var bra at vi tar oss tid til dette, forteller Maren med begeistring i øynene.

For Henrik var dette hans første skattejakt i Norge. Han har tidligere vært med på lignende i Latvia, men aldri prøvd dette hjemme i Oslo. Vi spør Henrik om hvordan han opplevde skattejakten:

Hvordan var det å være med på din første skattejakt i Norge?

– Jo, det var utfordrende men samtidig veldig bra. Vi fikk snakket med mange hjemløse, narkomane og andre som trengte oppmuntring og forbønn. Jeg merket at folk så ekstra på meg da vi ba for mennesker i all offentlighet, men jeg tror det er en bra ting. Jeg tror det kan være en tankevekker for mange.

Er dette noe du ønsker å fortsette med?

– Ja, og en av grunnene for at jeg var med på skattejakten var for å gå utenfor komfort sonen og vinne over frykten av å be for andre på gata. Dette er virkelig noe jeg vil gjøre mer av og det gav mersmak. Det var ikke så skummelt som jeg hadde trodd. Jeg merket at jeg var påkoblet Gud og at jeg gikk i Hans ledelse og jeg tror det skjedde mer enn hva man er klar over.

Til slutt legger jeg til at skattejakt er for alle troende. Alle kan gjøre dette, det er enkelt for man blir ledet av Gud. Men som med alt annet må en begynne et sted, man kan begynne med å ta små steg i hverdagen, starte med å si til de rundt deg at Jesus elsker de. Selv går jeg alltid med et skattekart i lommen i fall jeg skulle støte på noen, da har jeg alltid en grunn til å starte en samtale. Er man riktig interessert kan man få tak i boken ”Den ultimate skattejakten” av Kevin Dedmon.

Daniel Haddal.