«Nytt liv party» kreativ måte å nå inn til familie og venner på:

Mennesker blir helbredet og får et møte med Jesus på party

AV DANIEL HADDAL

Blinde ser og mange får et møte med Jesus når det arrangeres «nytt liv party». Ei Kvinne som kom på partyet, kunne til sin store overraskelse se etter forbønn, hun hadde vært blind på det venstre øyet i over 2 år på grunn av en hjerneblødning, men nå kunne hun se alt klart og tydelig.

Øydis Hovset Lund 69 fra Levanger, levde med en drøm i hjertet sitt om å arrangere begivenheter for ufrelste venner og søkende. I slutten av 2014 virkeliggjorde hun drømmen sin med å starte opp med konseptet som hun kaller for «nytt liv Party». Annenhver mnd arrangerer hun et party hjemme til seg, der hun inviterer venner og andre søkende hjem til seg på party. Vi starter med kaffe og mat, vi lar praten gå, så åpner vi opp for gjesten som skal dele sin livshistorie om Jesus, deretter åpner vi opp for spørsmål og forbønn forteller en smilende Øydis.

Øydis forteller at formålene med disse partyene er å bringe mennesker til et trygt sted, der de i trygge omgivelser kan få et møte med Jesus. Jeg har enda ikke blitt avvist av noen, venner og bekjente ønsker å komme på party. Jeg nevner for de at det blir en Kristen begivenhet, det er ikke slikt at jeg lurer dem hjem til meg. De som har vært hos meg gir tilbameleinger om at dette er interessant og at de ønsker å komme tilbake. Jeg tror at det er mange som er søkende, men at å besøke en menighet blir et for stort skritt, derfor er det lettere for mange å komme på party istedenfor.

Når kom du på ideen?
Jeg tror at dette er et konsept som jeg fikk av Gud og at dette er noe enhver kan gjøre. Ideen kom jeg på for fem år siden, jeg hadde et par partys, men så ble det liggende. Visjonen bak konseptet er å inspirere flere til å kunne gjøre det samme.

Hva er det konseptet går ut på?

Det handle om å invitere nære og fjerne venner som ikke er kristne med på party, for så å invitere en hovedperson til å tale fra livet sitt. På forhånd deler jeg litt detaljer med de jeg inviterer. Vennene mine vet at det er en Kristen som blir med og de kommer fordi de er trygge på meg som person. De menneskene jeg når er de som har en eller annen relasjon til meg, samt andre som er interesserte, jeg opplever at Gud gir meg de rette menneskene. Den Hellige Ånd er den som leder partyet, dette er et Guds konsept

Hvor mange er det som dukker opp?
Alt fra fem til ti gjester. Jeg anbefaler at man har opptil ti gjester, kommer det for mange, kan det være en større terskel for å kunne åpne seg opp. Derfor er det heller bedre å arrangere nytt liv party oftere.

Kan andre gjøre dette?
Jeg anbefaler andre på det sterkeste å ta denne ideen med seg videre, der kan de spørre Gud om hvilke gjester de skal invitere og hvem de vil ha til å dele. Hvem som helst kan ta konseptet og bruke det, alle har en vennekrets, og de kan da spre det til vennene sine.

Opplever du at det fungerer?

Ja, det gjør jeg virkelig at det gjør. Jeg har fått lov til å se flere av venene mine få et personlig møte med Gud. Like før påske arrangere jeg et party, jeg hadde da 5 venner på besøk. Blant de var det ei venninne av meg som hadde vært blind i over 2 år på sitt venstre øye, under forbønnen åpnet øyet seg og hun kunne se klart og tydelig. Denne kvinnen er positiv og har en stor omgangskrets. På partyet fikk flere av gjestene føle Guds kraft og de mottok sterke profetiske ord som var til veldig oppmuntring.

Øydis forteller også at partyene er med på å følge gjestene opp, skritt for skritt, hun opplever at de kommer nærmere Gud og at det blir sådd gode såkorn i livene deres.